Zoete schuimomelet met bosvruchten


Zoete schuimomelet met bosvruchten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bramen in een bolzeef en laat uitlekken.

Splits de eieren en doe 3 eidooiers in een grote mengkom. De 4e eidooier wordt niet gebruikt. Doe alle eiwitten in een grote, vetvrije kom en houd apart.

Rasp de groene schil van de limoen, voeg met de suiker toe aan de eidooiers en klop in 10 min. licht en luchtig. Maak de gardes van de mixer goed schoon en klop de eiwitten stijf. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.

Haal de divider uit de bakvorm, deze wordt niet gebruikt. Bestrooi de bodem van de bakvorm met 1 el poedersuiker. Schep het eimengsel er gelijkmatig in. Bestrooi de bovenkant met de rest van de poedersuiker. Bak de omelet in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Verdeel de blauwe bessen en bramen over de omelet en garneer met de munt. Serveer direct.

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor vier personen:

250 g diepvries braam

4 middelgrote eieren

1 limoen

25 g kristalsuiker

50 g witte basterdsuiker

2 el poedersuiker

150 g blauwe bessen

8 g verse munt