Gegrilde berloumi met blauwe bessensalade
Bereiding
Pel en plet de knoflook. Meng deze met 2 eetlepels olijfolie. Snij de Berloumi in plakken en meng met de knoflookolie. Kruid met peper en bewaar in de koelkast tot je gaat grillen. Rasp de gember. Halveer de blauwe bessen. Hak 6 blaadjes munt fijn. Snij de rode ui in fijne ringen. Meng de blauwe bessen met de gember, de rode ui, de munt, de rode wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout. Verhit een grill(pan) en bak de Berloumi 1 à 2 minuten aan beide kanten, in de knoflookolie die je eerder gemaakt hebt. Meng de bladsalade met het blauwe bessenmengsel en serveer met de Berloumi. Werk af met wat muntblaadjes en peper.
< Terug naar overzichtVoor vier personen:
1 teentje knoflook
4 el olijfolie
350 g Berloumi (of halloumi)
3 cm gember
250 g blauwe bessen
3 takjes verse munt
1 rode ui
1 el rodewijnazijn
150 g jonge bladsalade
Peper en zout