Havermoutrepen met blauwe bessen


Havermoutrepen met blauwe bessen

Bereiding
  • Doe de havermout, havervlokken, honing en vanillepoeder in de mengkom en schep door elkaar. Smelt de kokosolie in een pannetje en giet dit samen met de amandelmelk bij de havermout.
  • Ontpit de dadels, wanneer dat nog niet gebeurd is, en doe ze in de keukenmachine. De amandelen mogen er nu ook bij, pulseer een aantal keren zodat er grove stukjes over blijven. Tik de eieren boven de keukenmachine en blend ze nog even kort mee. 
  • Schep de dadels, amandelen en geklutste eitjes nu bij de havermout en roer goed door. Voeg de blauwe bessen toe en meng ze voorzichtig door het beslag.
  • Bekleed het cakeblik met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd heel even kort nat onder de kraan, verfrommel het tot een prop en trek het dan weer uit. Zo kun je heel makkelijk het papier in de vorm krijgen.
  • Schenk het beslag voor de havermout repen met blauwe bessen in het cakeblik en schuif deze nu voor 30 minuten de voorverwarmde oven in.
  • Laat de havermout repen eerst helemaal afkoelen voordat je ze voorzichtig in repen snijdt. Ze zijn goed afgedekt zeker 2 tot 3 dagen houdbaar, maar invriezen kan zeker ook!

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten
  • 100 gr havermout
  • 50 gr havervlokken
  • 2 eieren
  • 75 ml amandelmelk
  • 10 dadels
  • 50 gr amandelen
  • 50 ml honing
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl vanillepoeder
  • 100 gr blauwe bessen