Wafels met blauwe bessen
Bereiding
Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde. Voeg de basterdsuiker en de vanillesuiker toe en meng deze er roerend doorheen. Voeg al roerend met een zeef de bloem en het bakpoeder toe.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en voeg deze tenslotte samen met de kokosmelk toe aan het beslag. Voeg de blauwe bessen heel toe en roer nogmaals goed door.
Laat het beslag 15 minuten rusten voor je verder gaat. Vet het wafelijzer in met een beetje olie of boter.
Schep ongeveer 1,5 sauslepel van het beslag per wafel in het ijzer en doe dicht. Bak de wafels in 4 a 5 minuten bruin en gaar.
Garneer ze met wat kokosrasp en wat extra blauwe bessen. Ook lekker met een toef slagroom.
Voor tien wafels:
200 gram witte basterdsuiker
1 pakje vanillesuiker
4 eieren
1/2 zakje bakpoeder a 16 gr
225 gr volkorenbloem
185 gr boter
125 ml kokosmelk
150 gr blauwe bessen
Olie of boter, om in te vetten
Geraspte kokos om te garneren