Blauwe bes-yoghurt ijsjes

Suikervrij

Blauwe bes-yoghurt ijsjes

Bereiding

1. Neem een blender, doe hier de blauwe bessen in en een klein scheutje water. Pureer tot een gladde massa.
2. Neem een kom, doe hier de gepureerde bessen in samen met de yoghurt en de erythritol. Meng tot een mooie massa.
3. Klop de slagroom in een aparte kom op en meng dit daarna zachtjes door het yoghurtmengsel.
4. Verdeel nu het mengsel onder de ijsvormpjes en laat een nachtje in de diepvries hard worden.
5. De volgende dag kun je aan de slag met de topping. Smelt hiervoor de chocolade au-bain-marie.
6. Neem de ijsjes uit de diepvries. Haal ze uit de ijsjesvormpjes.
7. Giet wat gesmolten chocolade over de ijsjes, top eventueel nog af naar keuze. Je kunt de ijsjes ook volledig onderdompelen in chocolade.
8. Zet terug in de diepvries, tot wanneer je wilt genieten van deze lekkere gezonde ijsjes.

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Angélique van @angie.loves.keto. 

< Terug naar overzicht
Ingrediënten
  • 200 ml yoghurt
  • 100 ml slagroom
  • 250 à 300 gram blauwe bessen
  • 40 gram erythritol (natuurlijke zoetstof)
  • 75 gram suikervrije chocolade