Havertaartjes met blauwe bessen
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een laagje lauwwarm water. Stop de ingrediënten daarna in je keukenmachine en blend tot je een kruimelig deeg hebt. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met je handen doen, maar dan moet je wel even flink kneden.
Verdeel het deeg in zes porties, rol er bolletjes van en druk ze vervolgens plat op de bakplaat. Vorm er met je handen bakjes van door de randjes omhoog te duwen. Schuif de plaat voor tien minuutjes in de oven.
Laat de taartjes even afkoelen. Vul ze daarna met een laagje mascarpone en blauwe bessen. Smelt de pure chocolade au bain marie en drizzle dat vervolgens als laatste over de taartjes.
Voor zes taartjes
Voor de taartjes:
150 gr havermout
175 gr zachte dadels
1 tl bakpoeder
snuf kaneel
scheutje water – zo’n 25 ml
Voor de vulling:
3 el mascarpone
150 gr blauwe bessen
50 gr chocolade – zo puur mogelijk