Kokos pannenkoekjes met blauwe bessen


Kokos pannenkoekjes met blauwe bessen

Bereiding

1. Prak de bananen tot moes en doe in de mengkom. Voeg hier de bloem en het bakpoeder aan toe en tik de eieren boven de kom. Schep ook de kwark in de mengkom.

2. Gebruik de mixer met garde om tot een glad beslag te komen.

3. Voeg de kokosrasp toe aan het beslag voor de kokos pannenkoekjes en meng met de mixer nog 1 keer door.

4. Verwarm de koekenpan op het vuur en verwarm een drup olie. Gebruik een kleine saus/soeplepel op kleine beetjes beslag in de pan te scheppen. Het beslag zal iets uitlopen, zo maak je van die kleine pannenkoekjes.

5. Zet het vuur niet al te hoog en bak de kokos pannenkoekjes zo'n 2 minuten, draai dan voorzichtig om en laat de andere kant gaar en mooi bruin worden. Bak door tot het beslag op is.

6. Maak ondertussen de blauwe bessen compote klaar door de blauwe bessen met 1 el honing en 1,5 el water zachtjes in een steelpannetje te verwarmen. Blijf roeren, tot de bessen zachter worden en het sap vrijkomt.


7. Schenk het sap uit de steelpan in een schaaltje en meng met 1 tl maizena. Roer goed door zodat je geen klontjes hebt en schenk dan terug in de steelpan.


8. Serveer de kokos pannenkoekjes met nog een beetje kwark en de blauwe bessen compote. Goedemorgen en fijne dag!

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

2 porties

Voor pannenkoeken:

- olie (om in te bakken)
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels kokosrasp
- 50 gram volle kwark
- 3 eieren
- 2 rijpe bananen
- 50 gram bloem

Voor de blauwe bessen compote

- 1 theelepel maïzena
- 1 1/2 eetlepel water
- 1 eetlepel honing
- 150 gram blauwe bessen