Gegrilde ananassalade met blauwe bessen


Gegrilde ananassalade met blauwe bessen

Bereiding

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd in stukken. Gril de ananas 4 min. in de grillpan, keer halverwege.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de honing, olie en peterselie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakken.

Verdeel de bladsla, ananas, avocado en blauwe bessen over borden. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met de dressing. 

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor vier personen:

567 g (een blik) ananasschijven op sap

4 blaadjes verse platte peterselie

1 limoen

½ el vloeibare honing

2 el traditionele olijfolie

2 eetrijpe avocado's

100 g jonge bladsla met veldsla

150 g blauwe bessen

125 g geitenkaas naturel 55+