Speculaasmuffins met havermout en blauwe bessen
Bereiding
1. Mix de havermout, de banaan, bakpoeder, melk en de eieren in de keukenmachine. Mix het tot het een geheel is.
2. Giet het mengsel in een mengkom en roer de honing, speculaaskruiden, een klein snufje zout en een scheutje zonnebloemolie erdoor. Roer als laatste de blauwe bessen erdoor.
3. Vet wat muffinvormpjes in en vul ze met het beslag. Zet de speculaasmuffins 30 tot 35 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Dit kun je testen door met een prikkertje in de muffins te prikken. Als het prikkertje er droog uitkomt zijn de muffins gaar!
Ingrediënten
1 rijpe banaan
2 el honing
2 eieren
3 tl speculaaskruiden
100 ml melk
2 tl bakpoeder
125 g fijne havermout
snufje zout
scheutje zonnebloemolie
handje blauwe bessen
boter of bakspray om in te vetten