Hertenbiefstuk met homemade blauwe bessen-cranberrysaus

Voor een heerlijke Kerst!

Hertenbiefstuk met homemade blauwe bessen-cranberrysaus

Bereiding

Neem de hertenbiefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak de knoflook schoon. Verhit de helft van de boter in de (steel)pan. Voeg de soepgroente en knoflook toe en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg het sinaasappelrasp, de steranijs, confiture en kippenfond toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur koken. Neem de pan van het vuur, verwijder de steranijs en pureer de saus met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en laat inkoken tot een hoeveelheid van ca. 500 ml. Roer regelmatig. Als de saus klaar is, verhit je de rest van de boter in de koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten op een bord onder een deksel. Verwarm ondertussen de saus met de blauwe bessen op laag vuur. Serveer met de biefstuk en garneer met blauwe bessen.

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 hertenbiefstukken
  • 1 teen knoflook
  • 80 g ongezouten roomboter
  • 300 g basis voor groentesoep
  • 1 sinaasappel
  • 2 steranijsjes
  • 162.5 g cranberries & blauwe-bessenconfiture
  • 400 ml kippenfond
  • 75 g blauwe bessen