Yoghurtijsjes met blauwe bessen


Yoghurtijsjes met blauwe bessen

Bereiding

Doe de blauwe bessen, het water en de suiker in een steelpannetje en breng deze op middelhoog vuur al roerende aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten koken. Haal van het vuur en laat het afkoelen.

Meng de yoghurt met het citroensap en eventueel met wat honing. Bedenk je wel dat het mengsel van blauwe bessen ook al lekker zoet is, dus dat de yoghurt best wat frisser mag zijn. Vul vormpjes voor ijslolly’s met een lepel van het yoghurtmengsel. Schep daar een lepel blauwe bessen op, daar weer yoghurt op en herhaal dit tot de vormpjes vol zijn. Plaats ijsstokjes in de vormpjes en zet de ijsjes 4-6 uur in de vriezer.

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor 6 ijsjes:

  • 125 gr blauwe bessen
  • 1 el water
  • 30 gr suiker
  • 300 gr yoghurt
  • ¼ citroen, sap
  • honing, naar smaak (ik gebruikte 2 el)