Panna cotta taartjes met blauwe bessen

en geroosterde amandel- en kokosschilfers

Panna cotta taartjes met blauwe bessen

Bereiding

1. Neem een kommetje met koud water en laat daarin de gelatine blaadjes voor een paar minuten weken.
2. Neem een pan, doe hierin de slagroom, kwark, erythritol en de whey poeder (optioneel) en verwarm op een zacht vuurtje. Blijf goed roeren tot alles opgelost is en één geheel vormt.
3. Snij de blauwe bessen in kleine stukjes en voeg deze al roerend toe aan het slagroom mengsel. Blijf goed roeren tot alles mooi vermengd is en goed warm is.
4. Haal van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Roer totdat de gelatine mooi opgelost is.
5. Neem de vormpjes/ glaasjes en verdeel dit mengsel over de glaasjes/vormpjes tot alles op is.
6. Zet een nachtje in de koelkast voor op te stijven. Haal de volgende dag uit de vormpjes en dresseer mooi op een bord.
7. Rooster de amandelschilfers en kokosschilfers kort in een pan.
8. Verdeel over de taartjes, doe er nog wat losse blauwe bessen op en geniet!

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Angélique van @angie.loves.keto op Instagram.


< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor 4 tot 6 vormpjes/glaasjes:

  • 200 gr vloeibare slagroom
  • 200 gr kwark
  • 150 gr blauwe besse
  • 3 à 4 gelatine blaadjes
  • 2 el erythritol
  • 1 el whey protein (optioneel)
  • Handje amandelschilfers en kokosschilfers