Plaatcake met blauwe bessen
Bereiding
1. Voor de kruimellaag, doe de bloem, suiker en boter in een kom. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem en suiker tot je een kruimelig deeg hebt.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden
3. Voor het beslag, doe de boter en suiker in een kom en mix tot één geheel. Voeg één voor één de eieren toe en mix totdat ze volledig zijn opgenomen.
4. Spatel de bloem, bakpoeder en zure room door het beslag.
5. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het mengsel hierin.
6. Verdeel over de bovenkant de blauwe bessen.
7. Verdeel over de blauwe bessen het kruimeldeeg.
8. Bak de plaatcake in 50 minuten gaar.
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Lisanne van @lisannesleven op Instagram.
< Terug naar overzichtBeslag
- 150 gram ongezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 185 gram bloem
- 225 gram blauwe bessen
- 55 gram zure room
- 3 eieren
- 1,5 theelepel bakpoeder
Kruimellaag
- 100 gram bloem
- 65 gram ongezouten roomboter
- 65 gram witte basterdsuiker