Gezonde speculaas crumble

met blauwe bessen

Gezonde speculaas crumble

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 
  2. Verwarm de blauwe bessen in een pannetje tot ze zacht zijn. Prak een beetje fijn met een vork. Voeg 2 eetlepels water en 1 eetlepel maizena toe. Roer dit goed door en laat het nog twee minuten pruttelen op laag vuur. Als het mengsel te vloeibaar is, kun je nog een extra eetlepel maizena toevoegen.
  3. Smelt de boter of kokosolie. Doe de havermout, het bloem, de gesmolten boter of kokosolie, de speculaaskruiden, een snufje zout en de ahornsiroop bij elkaar in een kom. Doe ook de fijngehakte kruidnootjes erbij als je die gebruikt. Roer dit goed door elkaar tot je een plakkerig mengsel hebt.
  4. Doe de blauwe bessen in een ovenschaaltje en verdeel de crumble hier overheen.
  5. Bak de crumble voor ongeveer 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig en bruin is.

Bron: Karlijn's Kitchen

< Terug naar overzicht
Ingrediënten
  • 300 gram bevroren blauwe bessen
  • 1-2 el maizena
  • 2 el water
  • 2 el ahornsiroop
  • 60 gram havermout
  • 20 gram (glutenvrij) bloem
  • 20 gram roomboter of kokosolie, gesmolten (dit recept is vegan als je kokosolie gebruikt)
  • 1 tl speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • Optioneel: een paar kruidnoten, fijngehakt