Blueberry-citroen bananenbrood
met walnoot
Bereiding
Bereiding
- Meng in een beslagkom de sojayoghurt met de geprakte bananen en appelmoes
- Meng in een aparte kom de droge ingrediënten: speltmeel, amandelmeel en kaneel
- Meng de bakpoeder met appelazijn in een apart kommetje en zorg dat het even kan uitbruisen
- Smelt de kokosolie in de magnetron en voeg dit, samen met het yoghurt-appelmoes mengsel, toe aan de droge ingrediënten
- Voeg als laatste de appelazijn met bakpoeder toe en mix tot een egaal beslag met een handmixer gedurende 2 minuten
- Rasp de helft van de citroenschil (na wassen) en pers een halve citroen uit
- Voeg de citroenrasp, -sap, grofgehakte walnoten en de blauwe bessen toe. En roer door het beslag
- Giet het beslag in een ingevet cakeblik en bak gedurende 50 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven
- Controleer met een satéprikker of de cake gaar is van binnen en laat dan 15 minuten afkoelen voor het serveren
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Doortje van @eventussendooortje op Instagram.
< Terug naar overzicht
Ingrediënten
- 150 g sojayoghurt
- 100 g appelmoes
- 60 g amandelmeel
- 170 g speltmeel
- 3 rijpe bananen
- 1 tl baking soda
- 1 el appelazijn
- 1 tl kaneel
- 30 g kokosolie
- 1 citroen
- 30 g walnoten, grofgehakt
- 150 g verse blauwe bessen