Blueberry-citroen bananenbrood

met walnoot

Blueberry-citroen bananenbrood

Bereiding
  1. Meng in een beslagkom de sojayoghurt met de geprakte bananen en appelmoes
  2. Meng in een aparte kom de droge ingrediënten: speltmeel, amandelmeel en kaneel
  3. Meng de bakpoeder met appelazijn in een apart kommetje en zorg dat het even kan uitbruisen
  4. Smelt de kokosolie in de magnetron en voeg dit, samen met het yoghurt-appelmoes mengsel, toe aan de droge ingrediënten
  5. Voeg als laatste de appelazijn met bakpoeder toe en mix tot een egaal beslag met een handmixer gedurende 2 minuten
  6. Rasp de helft van de citroenschil (na wassen) en pers een halve citroen uit
  7. Voeg de citroenrasp, -sap, grofgehakte walnoten en de blauwe bessen toe. En roer door het beslag
  8. Giet het beslag in een ingevet cakeblik en bak gedurende 50 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven
  9. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is van binnen en laat dan 15 minuten afkoelen voor het serveren

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Doortje van @eventussendooortje op Instagram.

< Terug naar overzicht
Ingrediënten
  • 150 g sojayoghurt
  • 100 g appelmoes
  • 60 g amandelmeel
  • 170 g speltmeel
  • 3 rijpe bananen
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl kaneel
  • 30 g kokosolie
  • 1 citroen
  • 30 g walnoten, grofgehakt
  • 150 g verse blauwe bessen