Blauwe bessen cupcakes

met citroenbotercrème

Blauwe bessen cupcakes

Bereiding

Voor de cupcakes:
1. Verwarm de oven (hetelucht) op 170 graden.
2. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, zout en citroenrasp bij elkaar en roer goed door. In een andere kom meng je de eieren, melk, olie, vanille-extract en citroensap. Roer dit goed door met een garde.
3. Voeg deel voor deel de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten terwijl je het mengsel blijft mixen. Mix dit voor een paar minuten.
4. Meng in een bakje de blauwe bessen met een beetje bloem en zorg dat de bessen goed ‘gecoat’ zijn. Dit zorgt er tijdens het bakken voor dat de bessen niet naar beneden zakken. Spatel ze door het beslag.
5. Neem een cupcakevorm en bekleed deze met cupcakevormpjes. Vul de vormpjes met het beslag. Ik gebruik het liefst een ijslepel zodat je het beslag evenredig kan verdelen.
6. Bak de cupcakes in ongeveer twintig minuten gaar. Het kan per oven verschillen, dus houdt ze goed in de gaten. Laat de cupcakes goed afkoelen voor je de botercrème erop gaat spuiten.

Voor de botercrème:
1. Klop de boter los met een (hand)mixer. Doe dit voor zeker vijf minuten tot het een romige structuur krijgt.
2. Zet de mixer een standje lager en voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe tot het goed is opgenomen.
3. Voeg daarna een el melk en 2 el lemon curd toe en mix goed door.
4. Zodra de cupcakes voldoende zijn afgekoeld kan je de cupcakes aftoppen met de botercrème.


Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Nikki van @nikkikookt op Instagram.


< Terug naar overzicht
Ingrediënten
Voor +/- 18 cupcakes
Cupcakes
  • 300 gram bloem, gezeefd
  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Rasp van een citroen
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml halfvolle melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • Sap van 1/2 citroen
  • 100 gram blauwe bessen

Botercrème

  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 el lemon curd
  • 1 el halfvolle melk