Blauwe bessen koekjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter en hak de chocolade grof. Schenk de warme, maar niet te hete boter in een mengkom. Klop de basterdsuiker en suiker erdoor. Voeg het ei toe en klop tot een luchtig beslag. Klop geleidelijk de bloem erdoor. Spatel de chocolade en bessen erdoor.
Schep met een ijsbolletjestang 12 gelijke bergjes op 8 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk iets plat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. lichtbruin. Laat 5 min. op de bakplaat afkoelen. Leg op een rooster en laat verder afkoelen.
Ingrediënten
Voor twaalf koekjes:
100 g ongezouten roomboter
200 g witte chocolade
100 g lichtbruine basterdsuiker
50 g kristalsuiker
1 middelgroot ei
200 g tarwebloem
150 g verse blauwe bessen