Limoen mascarpone met blauwe bessen
Bereiding
- Zet een klein steelpannetje op een laag vuur en doe hier ongeveer 150 gr blauwe bessen in, voeg de palmsuiker en het water toe en laat de blauwe bessen op een klein vlammetje rustig karameliseren. Schep regelmatig om, als de suiker vloeibaar geworden is en de stroop wat dikker wordt, kun je het vuur uitdraaien. Laat de blauwe bessen ietsjes afkoelen.
- Doe de dadels met het amandelmeel en de havervlokken in de keukenmachine en blend kort totdat er een kruimelachtige massa ontstaat. Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil bij het mengsel in de keukenmachine.
- Meng in een kom de mascarpone met de Griekse yoghurt en pers hier de limoenen bij uit.
- Zet 4 glaasjes klaar en schep als eerste een laag van de gekarameliseerde blauwe bessen in het glas. Doe hier een laag van de dadel crumble overheen en schep vervolgens wat van de limoen mascarpone in het glas. Heb je nog blauwe bessen en kruimels over, dan kun je nog een nieuwe laag maken. Eindig met de blauwe bessen die je apart had gezet en eventueel nog wat kruimels van de dadels en amandelmeel.
Ingrediënten
Voor vier personen:
- 200 gr blauwe bessen
- 2 limoenen
- 100 gr mascarpone
- 50 gr Griekse yoghurt
- 10 dadels
- 3 el amandelmeel
- 3 el havervlokken
- 1 el palmsuiker
- 1 el water