Blauwe bessen limonade
Bereiding
Mix het water met de suiker in een pan om een siroop te maken en roer dit rustig door. Wanneer de suiker is opgelost mogen de blauwe bessen er bij. Breng dit weer aan de kook en laat het daarna op een middelhoog vuur borrelen tot alle blauwe bessen in pulp veranderen. Door met een spatel te roeren kun je dit proces een beetje versnellen. Laat het zo’n 4 a 5 minuten borrelen. Je water heeft dan een mooie donkere kleur gekregen en alle smaak opgenomen van de blauwe bessen.
Pers ondertussen de citroenen uit. Giet dit samen met de 1,2 liter water in een grote kan waar 2 liter in kan. Giet de blauwe bessen siroop door een fijne zeef bij het water met citroensap en druk alle blauwe bessen plat tot je alleen de velletjes nog in de zeef hebt zitten. Meng het goed door en zet het in de koelkast om te laten afkoelen.
Roer de blauwe bessen limonade goed door en serveer met wat ijsblokjes om het extra koud te maken.
Voor 8 grote glazen:
Voor de siroop
– 130 gram suiker
– 240ml water
– 160 gram blauwe bessen
Voor de limonade
– 1,2 liter water
– 180 ml vers citroen sap