Bietencarpaccio met blauwe bessen en boerenkaas


Bietencarpaccio met blauwe bessen en boerenkaas

Bereiding

Pel de gekookte bieten en schaaf ze in dunne plakjes. Leg de bietenplakjes dakpansgewijs op 4 platte borden. Strooi er peper en zout over. Knip 4 plukken van de tuinkers en leg iedere pluk in het midden van de bieten op de 4 borden. Verdeel het sjalotje, de boerenkaas en de blauwe bessen over de bietenplakjes. Meng de balsamicoazijn met de jenever en sprenkel dit over het gerecht.


Variatietips:

  • Vervang rode biet door plakjes geroosterde courgette
  • Neem in plaats van jenever droge sherry
< Terug naar overzicht
Ingrediënten
Voor vier personen:

  • 150 gram blauwe bessen
  • 2 grote gekookte rode bieten
  • versgemalen (zwarte) peper en (zee)zout
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 100 gram oude boerenkaas, in krullen of flinters geschaafd
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels jenever