Bietencarpaccio met blauwe bessen en boerenkaas
Bereiding
Pel de gekookte bieten en schaaf ze in dunne plakjes. Leg de bietenplakjes dakpansgewijs op 4 platte borden. Strooi er peper en zout over. Knip 4 plukken van de tuinkers en leg iedere pluk in het midden van de bieten op de 4 borden. Verdeel het sjalotje, de boerenkaas en de blauwe bessen over de bietenplakjes. Meng de balsamicoazijn met de jenever en sprenkel dit over het gerecht.
Variatietips:
- Vervang rode biet door plakjes geroosterde courgette
- Neem in plaats van jenever droge sherry
Ingrediënten
Voor vier personen:
- 150 gram blauwe bessen
- 2 grote gekookte rode bieten
- versgemalen (zwarte) peper en (zee)zout
- 1 bakje tuinkers
- 1 sjalotje, fijn gesnipperd
- 100 gram oude boerenkaas, in krullen of flinters geschaafd
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels jenever